Operacija kapaka

Da li ste znali da vaši očni kapci obavljaju veoma važnu ulogu u zdravlju vaših očiju i vida? Bez njih oči ne bi bile zaštićene od spoljnih uticaja, povreda, infekcija i jakih sunčevih zraka. Takođe, oni ravnomerno raspoređuju suzni film po površini oka i time održavaju oči vlažnim, pokretljivim i zdravim. Da bi mogli da obavljaju ove fukcije potrebno je da očni kapci imaju očuvan oblik, položaj i tonus. Tome služi operacija kapaka!

Kako su oči prvo što primetimo na nekoj osobi, svaka promena na kapcima, izuzetno smeta, i to ne samo našem izgledu, nego i funkcionisanju naših očiju. Stanja kao što su: opuštena koža kapaka, spušteni kapci, podočnjaci, razne izrasline i brojne promene na očnim kapcima, najčešće nisu ozbiljna, ali mogu da izazovu stalnu neugodnost, iritaciju, kao i da ozbiljno naruše vid. U tom slučaju, operacija kapaka može da bude jedino pravo rešenje za vas!
PODIZANJE KAPAKA

Kao i koža na ostalim delovima tela, tako i koža kapaka sa vremenom gubi elastičnost, postaje tanja, isteže se i formira višak kože i masne jastučiće zbog kojih stalno izgledamo umorno. Taj višak kože na gornjim kapcima često zaklanja pogled, umanjujući tako našu sposobnost da dobro vidimo. Tada je potrebna korekcija očnih kapaka (blefaroplastika), kako bi se povratila normalna funkcija oka, ali takođe i podmladio izgled.

Cena podizanja kapaka je 60 000 rsd.
PROMENE NA KAPCIMA

Postoje brojne promene na očnim kapcima koje zahtevaju uklanjanje hirurškim putem i iz medicinskih i estetskih razloga. Među njima su: papilomi, bradavice, molusci, nevusi, fibromi, lipomi, angiomi, keratoze, ksantelazme, halacion i horedolum – čmičak, tumori (maligni I benigni)...
ČMIČAK

Čmičak (halacion) ili hordeolum se javlja kada se začepe folikule trepavica ili lojne žlezde, pri čemu se formira kapsula sa gnojnim sadržajem. Ovo stanje može da napreduje i da izazove infekciju tkiva oko oka i to je potencijalno ozbiljan problem i zahteva medicinsku intervenciju. Ova bolest ima tendenciju ponovnog javljanja.

Cena hirurške intervencije čmička je 15 000 rsd.
ENTROPIJUM I EKTROPIJUM

Entropijum je uvrtanje ruba kapka prema očnoj jabučici, ka unutra,što dovodi do trljanja trepavica o očnu jabučicu I njenog nadraživanja. To može da Izaziva osećaj grebanja, stranog tela u oku, više suza, kaoi iritaciju i infekciju oka.

Ektropijum je izvrtanje ivice kapka ka spolja, pri čemu najčešće pogađa donji kapak. Oko tada ne može potpuno da se zatvori, pa je konjunktiva izložena spoljnim faktorima, crvena je i zadebljala.

Cena operacije entropijuma ili ektropijuma je 50 000 rsd.
PTOZA

Ptoza (Ptosis palpebrae superior) je spuštenost gornjeg kapka. Aktivno podizanje kapka je u manjoj ili većoj meri oslabljeno tako da ivica gornjeg kapka delimično pokriva deo zenice. Ptoza može biti urođena ili stečena.

Cena operacije ptoze je 98 000 rsd.
KSANTELAZMA

Ksantelazme su promene žućkasto-bele boje, koje se javljaju na kapcima u različitim veličinama, sa tendencijom ponovnog javljanja. Često se pojavljuju kod osoba sa povećanim nivoom masnoća u krvi, pa se preporučuje ispitivanje lipidnog statusa. Češći su kod žena nakon 40-te godine.

Cena uklanjanja ksantelazmi je od 20 000 do 30 000 rsd. (zavisno od broja promena I veličine)
TUMOR OČNIH KAPAKA

Tumor očnih kapaka (Tumor palpebra) je najčešći tumor u oftalmologiji. Može nastati iz svih struktura kapaka: kože epitelije i njenih pomoćnih delova (znojnih žlezdi, lojnih žlezdi i folikula dlake), pigmentnih sistema, masti, mišića ili neuronskog tkiva, krvnih sudova …Belloko - Centar za oftalmologiju i estetiku - Mr sci med Dr Željka Jojić Savićević

OPERACIJE RADI DR VLADIMIR DRAGANIĆ

Dr Vladimir Draganić je očni hirurg na glasu, koji iza sebe ima više od 20.000 uspešno obavljenih operacija. Bio je načelnik Odeljenja za funkcionalnu dijagnostiku Klinike za očne bolesti VMA. Stručno polje rada mu je operacija katarkte – fakoemulzifikacija i licencirani je instruktor za operaciju katarakte sistemima Alcon i Bausch & Lomb. Uradio je veliki broj operacija rekonstruktivne i okuloplastične hirurgije abnormalnosti regije očnih kapaka.

Kontaktirajte nas:

zakažite
pregled ili tretman

Kontaktirajte nas:

Nakon slanja upita bićete kontaktirani za
potvrdu unetog termina

predstavljamo vam

centar za oftalmologiju i estetiku belloko

Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

dijagnostika
glaukoma

Najčešće se povezuje sa povišenim očnim pritiskom, ali je oboljenje sa velikim brojem faktora rizika.

Saznajte više
Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

plasma
metoda

Plasma metodom koja je bezbolna, minimalno invazivna postiže se zatezanje, uklanjanje kože, bez reza, krvi, ožiljaka.

Saznajte više
Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

prodajni
salon

U istom prostoru smo organizovali i specijalizovanu optičarsku radnju Belloko.

Saznajte više

Newsletter

Prijavite se i informišite se o aktuelnim ponudama
oftalmoloških i estetskih tretmana