Plexr metoda

Plexr metoda

PLEXR metoda je namenjena svakome ko na prirodan način želi da poboljša izgled kože lica i tela i/ili ukloni neke od promena na koži.

Indikacije:

Nehirurška blefaroplastika (rekonstrukcija kapaka, uklanjanje viška kože na gornjim kapcima, ptoza, korekcija „kesica" ispod očiju, ektropijum)
Uklanjanje bora oko očiju
Ksantelazma, halacion, papilomi kože kapaka
Korekcija bora na čelu, nazolabijalnih i bora oko usana
Fejslift lica i vrata
Uklanjanje bradavica, fibroma, mladeža, keratoza, mikropigmentacija sa lica, dekoltea, ruku
Korekcija keloidnih ožiljaka, ožiljaka od akni i nakon hirurgije, korekcija strija
Tretman aktivnih akni

Tretman je bezbolan, NEMA INJEKCIJA ANESTETIKA, NEMA REZA, NEMA KRVI, UŠIVANJA I OŽILJAKA, a postiže rezultate koji su do sada bili isključivo u domenu tradicionalne hirurgije.

Većina klijenata može odmah nakon tretmana da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima, a vreme potpunog oporavka zavisi od tretirane regije.

Sistem je potpuno precizan, prilikom rada se ne oslobađa višak toplote u okolna tkiva, što ga čini izuzetno podesnim za primenu u osetljivim regijama (na primer, kod kapaka), gde nije moguće bezbedno primeniti druge vidove terapije (radiotalasi, laseri). Iz tog razloga, PLEXR je registrovan za nehiruršku blefaroplastiku.

Način rada: Plazma tehnologija je relativno nova u estetskoj medicini i spada u Soft surgery terapije:

NEMA REZA NITI UŠIVANJA, NEMA KRVI I NIJE POTREBNA INJEKCIJA ANESTETIKA.

Vreme oporavka nakon tretmana je minimalno.

Sonda aparata ne dodiruje kožu. Između sonde i površine kože dolazi do jonizacije čestica gasa i formiranja plazme, što dovodi do sublimacije kože (tj. koža iz čvrstog stanja trenutno prelazi u gasovito). Rezultat je retrakcija i zatezanje tkiva (suprotno od isecanja u tradicionalnoj hirurgiji).

Koliko dugo traju rezultati? PLEXR tretman nije jednostavno zatezanje tkiva, višak kože je zapravo uklonjen, tako da efekat treba da traje koliko i efekat invazivne hirurgije.

Kao i kod hirurških i kozmetičkih procedura, efekat PLEXR-a nije permanentan i ne može da zaustavi dalje promene i starenje. Ipak, pozitivan efekat se meri u godinama i u velikoj meri zavisi od starosne dobi i načina zivota.

Pušenje, preterana konzumacija alkohola i sunčanje, neki su od faktora koji skraćuju efekat učinjenih anti-ageing procedura.

Neželjeni efekti i rizik: U dosadašnjoj praksi dokazana je bezbednost ovog neinvazivnog tretmana.

Jedini realan neželjeni efekat je hiperpigmentacija kože u tretiranoj regiji, a razlog pojave je nepotpuno sprovođenje režima zaštite kože specijalnim medicinsko-kozmetičkim preparatima nakon tretmana. Iz tog razloga, od izuzetne je važnosti dobra komunikacija na relaciji lekar - klijent.

Većina klijenata u periodu do 5 dana nakon tretmana kapaka ima neznatne tegobe u vidu manjeg edema (otoka). Primenom hladnih obloga, ova vrsta blage neugodnosti biće minimalizovana.

Na tretiranoj koži prisutne su sitne karbonske kruste, koje nakon 5-7 dana same otpadnu i otkriju mladu ružičastu kožu. Zaštita specijalnim korektivnim kremama neophodna je u periodu oporavka, a detaljna uputstva dobija svaki klijent.

Kontraindikacije:

Period trudnoće i dojenja
Izrazito tamna koža i koža nakon izloženosti suncu (potrebno je da prođe bar 4 nedelje nakon sunčanja, kako ne bi doslo do pojave hiper ili hipopigmentacije)

Ko može da rukuje aparatom? Uređajem mogu rukovati samo doktori medicine, koji su prošli kompletnu obuku za rad.

Licence za aparat: PLEXR sistem je sertifikovan u klasi IIb, kao aparat za dermatološku i mikrohiruršku primenu. U EU sertifikat CE No 16984/MDD. U Srbiji aparat je upisan u Registar medicinskih sredstava u klasi IIb.

Na dan tretmana: U ordinaciji se uklanja kompletna šminka sa lica, potom se lokalno nanosi anestetik krem i nakon 30-40 minuta pristupa se radu. Tretman traje do dvadesetak minuta, u zavisnosti od tretirane regije, nakon čega se na lice nanosi korektivna medicinska šminka i klijent sa detaljnim uputstvima o daljoj nezi nastavlja sa svojim aktivnostima.

Prva kontrola se vrši nakon sedam dana od intervencije, a ukoliko ima potrebe za dodatnim tretmanom (u proseku se rade dva, a ponekad i tri tretmana radi postizanja željenog efekta), on se obavlja tek nakon potpunog oporavka tretirane regije odnosno nakon četiri do šest nedelja.

Cena pregleda:

Korekcija kapaka gornjih:
Prvi tretman 25.900,00 rsd
Naredni tretman 15.600,00 rsd

Korekcija kapaka donjih:
Prvi tretman 25.900,00 rsd
Naredni tretman 15.600,00 rsd

Korekcija gornjih i donjih kapaka:
Prvi tretman 44.000,00 rsd
Naredni tretman 15.600,00 rsd

zakažite
pregled ili tretman

Nakon slanja upita bićete kontaktirani za
potvrdu unetog termina

predstavljamo vam

centar za oftalmologiju i estetiku belloko

Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

dijagnostika
glaukoma

Najčešće se povezuje sa povišenim očnim pritiskom, ali je oboljenje sa velikim brojem faktora rizika.

Saznajte više
Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

plexr
metoda

Namenjena svakome ko na prirodan način želi da poboljša izgled kože lica i tela i ukloni promene na koži.

Saznajte više
Belloko - centar za oftalmologiju i estetiku

prodajni
salon

U istom prostoru smo organizovali i specijalizovanu optičarsku radnju Belloko.

Saznajte više

Newsletter

Prijavite se i informišite se o aktuelnim ponudama
oftalmoloških i estetskih tretmana